FAQ

Hvor plaget må jeg være for å søke hjelp?

Denne tilnærmingen kan være til hjelp både dersom du har store plager eller om du bare har behov for å finne mer ro i kroppen, dvs som en form for avspenning. Du kan også lære teknikker du kan bruke på egen hånd. Dersom plagene over tid hindrer deg i å leve det livet du ønsker eller hadde før den traumatiske hendelsen, eller reaksjonene dine påvirker forholdet til dine nærmeste negativt, er det grunn til å søke hjelp. Dersom du er fristet til å ty til misbruk av rusmidler eller andre destruktive mestringsstrategier for å døyve plagene, er det et tydelig signal om at du trenger hjelp.

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Dette vil være svært individuelt, avhengig av grad og type av traumatisering. Det vil også avhenge av hva som er din personlige målsetning med terapien.

Hvordan vil jeg reagere på behandlingen?

Det er normalt å føle seg sliten etter behandling og det anbefales å sette av litt tid til å ta det med ro og ta godt vare på seg selv etter timen. Det kan for eksempel være fint å gå en tur i naturen. Du kan oppleve at kroppslige reaksjoner du har erfart i behandlingstimen kommer og går i kroppen i flere dager etterpå, særlig når du hviler eller skal sove. Dette er normalt og et tegn på at kroppen fortsetter å utlade spenninger og integrere de nye erfaringene i kroppen.

 

Reklamer